otopr.pl Grupy dyskusyjne dzem z brzoskwin

dzem z brzoskwin

1
Data: 25 wrzesień 2002, 12:04
Temat:

dzem z brzoskwin

Autor: Magdunia <

Jestem w trakcie robienia takowego, po prostu mialam za duzo brzoskwin
dzialkowych.
Co z tego wyjdzie???

Magda



2
Data: 25 wrzesień 2002, 12:10
Temat:

Re: dzem z brzoskwin

Autor: Lilla

Użytkownik "Magdunia" napisała:


Jestem w trakcie robienia takowego, po prostu mialam za duzo brzoskwin
dzialkowych.
Co z tego wyjdzie???



Jak masz dobry przepis, to wyjdzie dobry dzem :)

Pozdrawiam
Lilla


3
Data: 25 wrzesień 2002, 12:36
Temat:

Re: dzem z brzoskwin

Autor: Magdunia <


"Lilla" wrote in message
news:ams220$brn$1@news.tpi.pl...


Użytkownik "Magdunia" napisała:
> Jestem w trakcie robienia takowego, po prostu mialam za duzo brzoskwin
> dzialkowych.
> Co z tego wyjdzie???

Jak masz dobry przepis, to wyjdzie dobry dzem :)



Robie bez przepisu... Tak na oko ;-)))

Magda



4
Data: 25 wrzesień 2002, 12:43
Temat:

Re: dzem z brzoskwin

Autor: Sabina

mam przepisa na marmolade z brzoskiwn
ale jeszcze go nie wyprobowalam (mam go z gazety)

na 3 sloiki 0,33 l gotowac okolo 10 minut

skladniki:
kg brzoskwin, opakowanie cukru zelujacego 3:1 dr. Oetkera, sok i skorka z
cytryny, kieliszek likieru cytrynowego lub kilka kropli aromatu cytrynowego
tez oetkera.

1. owoce umyc, sparzyc, obrac. Usunac pestki i pokroic w kawalki.
2 przelozyc dogarnka wsypac cukier zelujacy . gotowac ok 10 minut caly czas
mieszajac. na koncu wlac likier lub aromat cytrynowy i wymieszac
3 owocowa mase przelozyc do wyparzonych sloikow, sloiki zamknac dokladnie
dokrecic. ustawic do gory dnem na okolo 5 minut.

malo pracy i szybko

ja jeszcze tego nie probowalam:)))
jak sprobujesz to mam nadzieje ze powiesz czy byly smaczne :)))

pozdrawiam


Użytkownik "Magdunia" napisał w wiadomości
news:ams1u7$ssf$1@flis.man.torun.pl...


Jestem w trakcie robienia takowego, po prostu mialam za duzo brzoskwin
dzialkowych.
Co z tego wyjdzie???

Magda






5
Data: 25 wrzesień 2002, 12:51
Temat:

Re: dzem z brzoskwin

Autor: Lilla

Użytkownik "Magdunia" napisała:


Robie bez przepisu... Tak na oko ;-)))



Mam taki przepis na dzem z brzoskwin:

Sliwki lub brzoskwinie kroi sie na polowki i po usunieciu pestek
zalewa w garnku niewielka iloscia wody (1 szkl. wody na 1 kg owocow),
a nastepnie podgrzewa do wrzenia i smazy przez 5-10 min., az owoce
zmiekna. Podczas gotowania dodaje sie stopniowo cukier (1,2-1,5 kg cukru
na 1 kg owocow bez pestek) i ciagle mieszajac smazy sie do uzyskania
cech gotowego dzemu.

Pozdrawiam
Lilla


6
Data: 25 wrzesień 2002, 12:55
Temat:

Re: dzem z brzoskwin

Autor: Magdunia <


"Sabina" wrote in message news:ams3sf$pge$1@news.tpi.pl...


mam przepisa na marmolade z brzoskiwn
ale jeszcze go nie wyprobowalam (mam go z gazety)

na 3 sloiki 0,33 l gotowac okolo 10 minut

skladniki:
kg brzoskwin, opakowanie cukru zelujacego 3:1 dr. Oetkera, sok i skorka z
cytryny, kieliszek likieru cytrynowego lub kilka kropli aromatu


cytrynowego


tez oetkera.

1. owoce umyc, sparzyc, obrac. Usunac pestki i pokroic w kawalki.
2 przelozyc dogarnka wsypac cukier zelujacy . gotowac ok 10 minut caly


czas


mieszajac. na koncu wlac likier lub aromat cytrynowy i wymieszac
3 owocowa mase przelozyc do wyparzonych sloikow, sloiki zamknac dokladnie
dokrecic. ustawic do gory dnem na okolo 5 minut.

malo pracy i szybko

ja jeszcze tego nie probowalam:)))
jak sprobujesz to mam nadzieje ze powiesz czy byly smaczne :)))



Dzieki. Wlasnie sie zalamalam, bo robilam inaczej, po prostu dlugo (czyli
kilka dni) go dusilam, az sam zgestnial. Czy teraz tej cytryny dodac???
Chgw...

Magda



7
Data: 25 wrzesień 2002, 12:56
Temat:

Re: dzem z brzoskwin

Autor: Magdunia <


"Lilla" wrote in message
news:ams4et$vo$1@news.tpi.pl...


Użytkownik "Magdunia" napisała:
> Robie bez przepisu... Tak na oko ;-)))

Mam taki przepis na dzem z brzoskwin:

Sliwki lub brzoskwinie kroi sie na polowki i po usunieciu pestek
zalewa w garnku niewielka iloscia wody (1 szkl. wody na 1 kg owocow),
a nastepnie podgrzewa do wrzenia i smazy przez 5-10 min., az owoce
zmiekna. Podczas gotowania dodaje sie stopniowo cukier (1,2-1,5 kg cukru
na 1 kg owocow bez pestek) i ciagle mieszajac smazy sie do uzyskania
cech gotowego dzemu.



O! To juz realniejsze.... Dzis wkladam do sloika, bo tylkojeden sie zrobil.
Zobaczymy...

Magda



8
Data: 25 wrzesień 2002, 13:04
Temat:

Re: dzem z brzoskwin

Autor: Sabina

w sumie to nie wiem bo jeszcze nie robilam dzemu:)))
ale ja bym zagotowala te brzoskwinie i dodala teraz tej cytryny i wymieszala
wszystko i do sloikow:))

Użytkownik "Magdunia" napisał w wiadomości
news:ams4ua$1u4$1@flis.man.torun.pl...



"Sabina" wrote in message


news:ams3sf$pge$1@news.tpi.pl...


> mam przepisa na marmolade z brzoskiwn
> ale jeszcze go nie wyprobowalam (mam go z gazety)
>
> na 3 sloiki 0,33 l gotowac okolo 10 minut
>
> skladniki:
> kg brzoskwin, opakowanie cukru zelujacego 3:1 dr. Oetkera, sok i skorka


z


> cytryny, kieliszek likieru cytrynowego lub kilka kropli aromatu
cytrynowego
> tez oetkera.
>
> 1. owoce umyc, sparzyc, obrac. Usunac pestki i pokroic w kawalki.
> 2 przelozyc dogarnka wsypac cukier zelujacy . gotowac ok 10 minut caly
czas
> mieszajac. na koncu wlac likier lub aromat cytrynowy i wymieszac
> 3 owocowa mase przelozyc do wyparzonych sloikow, sloiki zamknac


dokladnie


> dokrecic. ustawic do gory dnem na okolo 5 minut.
>
> malo pracy i szybko
>
> ja jeszcze tego nie probowalam:)))
> jak sprobujesz to mam nadzieje ze powiesz czy byly smaczne :)))

Dzieki. Wlasnie sie zalamalam, bo robilam inaczej, po prostu dlugo (czyli
kilka dni) go dusilam, az sam zgestnial. Czy teraz tej cytryny dodac???
Chgw...

Magda






9
Data: 25 wrzesień 2002, 13:06
Temat:

Re: dzem z brzoskwin

Autor: Magdunia <


"Sabina" wrote in message news:ams584$5e9$1@news.tpi.pl...


w sumie to nie wiem bo jeszcze nie robilam dzemu:)))
ale ja bym zagotowala te brzoskwinie i dodala teraz tej cytryny i


wymieszala


wszystko i do sloikow:))



No to chyba tak zrobie ;-) Ale sprobuje teraz jak to smakuje na zimno ;-))

Magda



10
Data: 26 wrzesień 2002, 18:14
Temat:

Re: dzem z brzoskwin

Autor: Catalina <


Użytkownik "Magdunia" napisał w wiadomości
news:ams1u7$ssf$1@flis.man.torun.pl...


Jestem w trakcie robienia takowego, po prostu mialam za duzo brzoskwin
dzialkowych.
Co z tego wyjdzie???



Mi wyszedl pyszny dzem choc moze to powidla ;-)
ja mialam pokrojone na kawalki brzoskwinie (bez skorki) przesypane cukrem -
postalo to troche zeby owoce puscily sok a potem jak tradycjne powidla
smazyly sie tydzien chyba, jako ze czesc brzoskwin nie chciala sie rozpsc a
konsystencja mi sie nie podobala to wzielam to i zmiksowalam ;-)
A ze bylo kapke za slodkie to wcisnelam do tego sok z cytryny
Dzis w pracy razem z kolezanka zajadalysmy sie tymze dzemem z bialym serkeim
na sniadanie ;-)
Wyglada inaczej niz te kupne ale wyszedl bardzo smaczny

--
Catalina
icq #54287160
http://catalina.jasien.net






Tematy powiązane z dzem z brzoskwin:



Copyright 2007-2008 © otopr.pl Informacje Prasowe
Projekt i wykonanie: E2


web stats stat24