otopr.pl Grupy dyskusyjne Ile dać swieżych drożdzy do pieczen? ia chleba??

Ile dać swieżych drożdzy do pieczen? ia chleba??

1
Data: 12 lut 2008, 21:34
Temat:

Ile dać swieżych drożdzy do pieczen? ia chleba??

Autor: Kasia

np na 0,5 kg mąki
chleb pieczony w automacie
Jak te drożdze umieścic w maszynie -czy rozpuscic i poczekac az urosną i
wtedy ten rozczymn dodać do mąki czy jak?
Poradzcie Kasia

pytam o świeże bo chcialabym spróbować czy smak będzie taki sam czy inny
od tego wypieczonego z drożdzy instant

2
Data: 12 lut 2008, 21:45
Temat:

Re: Ile dać swieżych drożdzy do pie? czenia chleba??

Autor: =?ISO-8859

Kasia pisze:


pytam o świeże bo chcialabym spróbować czy smak będzie taki sam czy inny
od tego wypieczonego z drożdzy instant



wystarczy że Panslavista na pare sekund hója f tym cieście zamoczy i
bendziesz miała f hój drożdzy, prosto z niemytyh rómóńskim cip które
ciongle peklóje Pansravista

--
! MGR ! JÓSEFF ! PIŁSÓCKI !
! ÓJ ! KATÓDRA ! TRÓLINGÓ !
! WSPANIAŁY ! PÓLAK ! ÓÓÓ !

http://www.maxior.pl/film/91101/Piosenka_o_kwiatach_Marek_Roman

3
Data: 13 lut 2008, 08:23
Temat:

Re: Ile dać swieżych drożdzy do pieczenia chleba?

Autor: Moorek

Użytkownik "Kasia" napisał w wiadomości
news:fosvqv$v7a$1@news.onet.pl...


np na 0,5 kg mąki
chleb pieczony w automacie
Jak te drożdze umieścic w maszynie -czy rozpuscic i poczekac az urosną i
wtedy ten rozczymn dodać do mąki czy jak?
Poradzcie Kasia

pytam o świeże bo chcialabym spróbować czy smak będzie taki sam czy inny
od tego wypieczonego z drożdzy instant



Rozpuścić w wodzie - na nic nie czekać.
Smak - wydaje mi się ten sam.
Drożdże suche dużo bardziej niezawodne, nigdy nie wyszedł mi zakalec.
Ile ? nie pamiętam - ale na każdej mieszance jest napisane.
Jeżeli jest to dla ciebie ważne, sprawdzę i jutro ci podam.

Pozdrowienia
Tomek



4
Data: 13 lut 2008, 08:32
Temat:

=?iso-8859-2?q?Re=3A_Ile_da=E6_swie=BFych_dro=BFdzy?= do pieczenia chleba?

Autor: jureq

7 g suchych = 25 g świeżych

5
Data: 13 lut 2008, 14:00
Temat:

Re: Ile dać swieżych drożdzy do pieczenia chleba?

Autor: Moorek


7 g suchych = 25 g świeżych



Ja daję na pół kilo mieszanki 2 gr suchych - jak mam Oetkera instant to
daję połowę opakowania - ok 3,5gr.
czyli w grubym przeliczeniu świeżych wyjdzie ok 10gr do 13gr - (ok połowa
25gr opakowania).
Czyli ok połowę mniej niż ty - a nie wychodzi mi taka buła z dużą ilością
powietrza - tylko taki zwięzły "normalny sklepowy" chleb. :-)

Pozdrowienia
Tomek



6
Data: 15 lut 2008, 23:06
Temat:

Re: Ile dać swieżych drożdzy do pieczenia chleba?

Autor: Panslavist

! JÓSEF ! PIŁSÓCKI ! napisał(a):


Kasia pisze:


pytam o świeże bo chcialabym spróbować czy smak będzie taki sam czy
inny od tego wypieczonego z drożdzy instant



wystarczy że Panslavista na pare sekund hója f tym cieście zamoczy i
bendziesz miała f hój drożdzy, prosto z niemytyh rómóńskim cip które
ciongle peklóje Pansravista



Hyba mnie pomyliłeś s kimś zupełnie innym!




Tematy powiązane z Ile dać swieżych drożdzy do pieczen? ia chleba??:



Copyright 2007-2008 © otopr.pl Informacje Prasowe
Projekt i wykonanie: E2


web stats stat24