otopr.pl Grupy dyskusyjne jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka?

jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka?

1
Data: 31 maj 2004, 15:49
Temat:

jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka?

Autor: Pawel C

jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka??
bo nie mam koncepcji...

Pozdrowienia Paweł C

2
Data: 31 maj 2004, 16:01
Temat:

Re: jak najlepiej przyrządzić karasia??? i szczupaka?

Autor: Shrek



Pawel C wrote:


jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka??
bo nie mam koncepcji...



Szczupak jest ryba "sucha".
Z tego wzgledu sugerowalbym niesmialo zrobic go np. w folii alu.
Po oczyszczeniu i nasoleniu, ew. posypaniu przyprawami, kladziesz na
folii alu plasterki masla, na to szczupaka i na niego znowu maslo.
Zawijasz szczelnie folie i do brytfanki i do piekarnika. Sadze, ze 180st
ok. 20 min powinno az nadtto wystarczyc (aczkolwiek troche zalezy od
wielkosci rybki). Przepis mozesz modyfikowac np. wkladajac mu w bebechy
koperek, czosnek, pietruszke, lub inne warzywa (po wyjeciu sa one potem
na straty). Calosc z ziemniaczkami i odrobina soku cytrynowego....

Inna metoda to tak, jak kiedys opisywalem "sandacz po ogrzemu"
http://tinyurl.com/ytw8d
Specyficznego smaku nadaje mu curry w proszku i maslo....
Ach... rozmarzylem sie ;)

Pozdr.,
Shrek

PS.
Sadze, ze karasia mozesz robic tak samo.
Pozdr.,


3
Data: 1 czerwiec 2004, 08:06
Temat:

Re: jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka?

Autor: Pawel C

Shrek napisał:




Pawel C wrote:

> jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka??
> bo nie mam koncepcji...

Szczupak jest ryba "sucha".
Z tego wzgledu sugerowalbym niesmialo zrobic go np. w folii alu.
Po oczyszczeniu i nasoleniu, ew. posypaniu przyprawami, kladziesz na
folii alu plasterki masla, na to szczupaka i na niego znowu maslo.
Zawijasz szczelnie folie i do brytfanki i do piekarnika. Sadze, ze 180st
ok. 20 min powinno az nadtto wystarczyc (aczkolwiek troche zalezy od
wielkosci rybki). Przepis mozesz modyfikowac np. wkladajac mu w bebechy
koperek, czosnek, pietruszke, lub inne warzywa (po wyjeciu sa one potem
na straty). Calosc z ziemniaczkami i odrobina soku cytrynowego....

Inna metoda to tak, jak kiedys opisywalem "sandacz po ogrzemu"
http://tinyurl.com/ytw8d
Specyficznego smaku nadaje mu curry w proszku i maslo....
Ach... rozmarzylem sie ;)

Pozdr.,
Shrek

PS.
Sadze, ze karasia mozesz robic tak samo.
Pozdr.,



dziekuję bardzo na pewno zrobie

pozdr Paweł C

4
Data: 2 czerwiec 2004, 11:35
Temat:

Re: jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka

Autor: *****



Ja osobiści wolę usmażyć w mące,wsadzić do słoika i zalać zalewą octową.Po
trzech dniach mogą jeść nawet dzieci bez obawy że zadławią się ośćmi.

Użytkownik "Pawel C" napisał w wiadomości
news:c9fd4k$og$1@news.onet.pl...


jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka??
bo nie mam koncepcji...

Pozdrowienia Paweł C





5
Data: 7 czerwiec 2004, 08:53
Temat:

Re: jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka

Autor: sch71@go2.

ja szczu[paka przyprawiam mocze w pułce tartej i jajku jak kotleta schabowego i
smażę jest pycha

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl


Tematy powiązane z jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka?:



Copyright 2007-2008 © otopr.pl Informacje Prasowe
Projekt i wykonanie: E2


web stats stat24