otopr.pl Grupy dyskusyjne kwasna smietana

kwasna smietana

1
Data: 15 lipiec 2002, 17:23
Temat:

kwasna smietana

Autor: Marcin

Witam
Mam pytanie (pewnie strasznie banalne ale sie nie smiejcie)- jak uzyskac
kwasna smietane? Mam przepis , ktory wymaga uzycia wlasnie takiej smietany
i nie wiem jak ja zrobic-czy po prostu wystawic z lodowki? No i na ile? I
czy sie nie zepsuje? Pomozcie!

pozdrawiam

Marcin

P.S. uffff jak goraca...



2
Data: 15 lipiec 2002, 17:36
Temat:

Re: kwasna smietana

Autor: Ewa W

Może po prostu skocz do sklepu i kup ją? Nie za bardzo rozumiem pytanie, ale
dziś rzeczywiście gorąco.......... W każdym razie większość śmietan jest
kwaśna (homogenizowana) i gęsta, a słodkie są tylko śmietanki.



3
Data: 15 lipiec 2002, 18:17
Temat:

Re: kwasna smietana

Autor: Marcin


"Ewa W" wrote in message
news:aguq6v$v7a$1@opat.biskupin.wroc.pl...


Może po prostu skocz do sklepu i kup ją? Nie za bardzo rozumiem pytanie,


ale


dziś rzeczywiście gorąco.......... W każdym razie większość śmietan jest
kwaśna (homogenizowana) i gęsta, a słodkie są tylko śmietanki.



Ahaaa!!! Czyli taka normalna smietana ze sklepu ( np 18% danona) to juz
jest kwasna smietana- ja myslalem , ze to jest slodka smietana i dopiero ja
trzeba jakos na kwasna przetworzyc ( np tak jak zwykle mleko na zsiadle)- no
coz wyszla moja kulinarna ignorancja...:))

Dzieki wielkie!!!



4
Data: 15 lipiec 2002, 19:40
Temat:

Re: kwasna smietana

Autor: Krysia Tho



Mo¿e po prostu skocz do sklepu i kup j±? Nie za bardzo rozumiem pytanie,


ale


dzi¶ rzeczywi¶cie gor±co.......... W ka¿dym razie wiêkszo¶æ ¶mietan jest
kwa¶na (homogenizowana) i gêsta, a s³odkie s± tylko ¶mietanki.



Ahaaa!!! Czyli taka normalna smietana ze sklepu ( np 18% danona) to juz
jest kwasna smietana- ja myslalem , ze to jest slodka smietana i dopiero ja
trzeba jakos na kwasna przetworzyc ( np tak jak zwykle mleko na zsiadle)- no
coz wyszla moja kulinarna ignorancja...:))

Dzieki wielkie!!!




nie ma sie co obcyndalac, moj swietej pamieci Ojciec zyl w
glebokim przekonaniu, ze kupujac smietane w sklepie w latach
miedzy 1965 - 87 (to pomiedzy tym, co pamietam a tym ,kiedy juz
go nie bylo...) kupuje swieza, slodka smietanke do kawy i takiej
sobie nalewal do dobrej kawy...i zawsze potem bylo - JASNA
CHOLERA, SWINSTWO MI JAKIES SPRZEDALI, hehehehehe

Trysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------


http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!


-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

5
Data: 15 lipiec 2002, 22:36
Temat:

Re: kwasna smietana

Autor: MarekF


Mam pytanie (pewnie strasznie banalne ale sie nie smiejcie)- jak uzyskac
kwasna smietane? Mam przepis , ktory wymaga uzycia wlasnie takiej


smietany


i nie wiem jak ja zrobic-czy po prostu wystawic z lodowki? No i na ile? I
czy sie nie zepsuje? Pomozcie!


Witam
Nikt nie wspomnial o tym, ze smietane mozna zakwasic kwaskiem cytrynowym.
Zwykla smietane /nie uht/ dodajemy troche cukru i 1/3 lyzeczki kwasku
cytrynowego, mieszamy i patrzymy jak gestnieje. Ma ciekawy slodko kwasny
smak. Nie wyobrazam sobie sledzia, czy mizerii z inna smietanka.
Pozdrawiam
MarekF



6
Data: 17 lipiec 2002, 15:15
Temat:

Re: kwasna smietana

Autor: Piotr Kani

Czesc,

mozna kupic tzw. sour cream jesli ci o to chodzi. Sprzedaja w
supermarketach w malych kartonikach. Produkuje to bodajze Lowicz

pozdro,
/pk


Tematy powiązane z kwasna smietana:



Copyright 2007-2008 © otopr.pl Informacje Prasowe
Projekt i wykonanie: E2


web stats stat24