melon

1
Data: 30 listopad 2002, 16:21
Temat:

melon

Autor: ann

Jak mam podać melona?

- dziękuję i pozdrawiam



2
Data: 30 listopad 2002, 19:19
Temat:

Re: melon

Autor: Magdalena



ann wrote:



Jak mam podać melona?

- dziękuję i pozdrawiam



Mozesz pokroic w podluzne kawalki, kazdy owinac cienkim plastrem
prosciutto (szynki parmenskiej) zapiac wykalaczka i ulozyc na talerzu na
lisciu salaty. Albo pokroic w kostke, zmieszac z innymi owocami
pokrojonymi w podobnej wielkosci kostki, skropic wodka czy likierem,
posypac cukrem i podac na deser. Albo przeciac na pol, wydrazyc nasiona
i podac z lyzeczka jak jest.
MB

3
Data: 30 listopad 2002, 22:07
Temat:

Re: melon

Autor: ann

- dzięki za odpowiedź, ale jak rozkroiłam owoc w środku był zielonkawy i
dziwny w smaku.
Nie odważyłam się podać na stół.

- pozdrawiam Krystyna

Użytkownik "Magdalena Bassett" napisał w wiadomości
news:3DE90149.34576C80@olypen.com...




ann wrote:
>
> Jak mam podać melona?
>
> - dziękuję i pozdrawiam

Mozesz pokroic w podluzne kawalki, kazdy owinac cienkim plastrem
prosciutto (szynki parmenskiej) zapiac wykalaczka i ulozyc na talerzu na
lisciu salaty. Albo pokroic w kostke, zmieszac z innymi owocami
pokrojonymi w podobnej wielkosci kostki, skropic wodka czy likierem,
posypac cukrem i podac na deser. Albo przeciac na pol, wydrazyc nasiona
i podac z lyzeczka jak jest.
MB





4
Data: 1 grudzień 2002, 00:28
Temat:

Re: melon

Autor: Nikodem Ku

ann wrote:


- dzięki za odpowiedź, ale jak rozkroiłam owoc w środku był zielonkawy i
dziwny w smaku.
Nie odważyłam się podać na stół.

- pozdrawiam Krystyna

Użytkownik "Magdalena Bassett" napisał w wiadomości
news:3DE90149.34576C80@olypen.com...




ann wrote:
>
> Jak mam podać melona?
>
> - dziękuję i pozdrawiam

Mozesz pokroic w podluzne kawalki, kazdy owinac cienkim plastrem
prosciutto (szynki parmenskiej) zapiac wykalaczka i ulozyc na talerzu na
lisciu salaty. Albo pokroic w kostke, zmieszac z innymi owocami
pokrojonymi w podobnej wielkosci kostki, skropic wodka czy likierem,
posypac cukrem i podac na deser. Albo przeciac na pol, wydrazyc nasiona
i podac z lyzeczka jak jest.
MB


Myślę, że jeszcze nie był dojrzały.
Ja zostawiam na parę dni na parapecie taki melon, który właśnie kupiłem.
Kiedy już 'koncówki' melona, czyli miejsca, w których schodzą się prążki są
lekko miękkie i nabierają zapachu, to zabieram się do jedzenia. Wtedy jest
naprawdę pyszny - delikanty aromat i pełnia słodkości wprawia mnie w
upojenie...

Pozdrawiam,

Nik

5
Data: 1 grudzień 2002, 06:38
Temat:

Re: melon

Autor: Krysia Tho

On Sun, 01 Dec 2002 00:28:01 +0100, Nikodem Ku?nik
wrote:


ann wrote:


- dzi?ki za odpowied?, ale jak rozkroi?am owoc w ?rodku by? zielonkawy i
dziwny w smaku.
Nie odwa?y?am si? poda? na stó?.

- pozdrawiam Krystyna

U?ytkownik "Magdalena Bassett" napisa? w wiadomo?ci
news:3DE90149.34576C80@olypen.com...




ann wrote:
>
> Jak mam poda? melona?
>
> - dzi?kuj? i pozdrawiam

Mozesz pokroic w podluzne kawalki, kazdy owinac cienkim plastrem
prosciutto (szynki parmenskiej) zapiac wykalaczka i ulozyc na talerzu na
lisciu salaty. Albo pokroic w kostke, zmieszac z innymi owocami
pokrojonymi w podobnej wielkosci kostki, skropic wodka czy likierem,
posypac cukrem i podac na deser. Albo przeciac na pol, wydrazyc nasiona
i podac z lyzeczka jak jest.
MB


My?l?, ?e jeszcze nie by? dojrza?y.
Ja zostawiam na par? dni na parapecie taki melon, który w?a?nie kupi?em.
Kiedy ju? 'koncówki' melona, czyli miejsca, w których schodz? si? pr??ki s?
lekko mi?kkie i nabieraj? zapachu, to zabieram si? do jedzenia. Wtedy jest
naprawd? pyszny - delikanty aromat i pe?nia s?odko?ci wprawia mnie w
upojenie...

Pozdrawiam,

Nik




zalezy jaki to melon...

Trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------


http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!


-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

6
Data: 1 grudzień 2002, 08:44
Temat:

Re: melon

Autor: katarzyna


"ann" wrote in message
news:asb95m$1g9$1@news.tpi.pl...


- dzięki za odpowiedź, ale jak rozkroiłam owoc w środku był zielonkawy i
dziwny w smaku.
Nie odważyłam się podać na stół.<



niektore melony sa zielone jak dojrzeja, np moj ulubiony "honey dew" (nie
wiem czy jest polska nazwa), ale teraz to w ogole nie jest sezon na melony,
chyba, ze sa sprowadzane z bardzo daleka, a wiec prawdopodobnie niedojrzale.
Ja bym jednak nie kupowala o tej porze roku.
katarzyna




7
Data: 1 grudzień 2002, 11:31
Temat:

Re: melon

Autor: Nikodem Ku

Krysia Thompson wrote:


On Sun, 01 Dec 2002 00:28:01 +0100, Nikodem Ku?nik
wrote:



ann wrote:
>
> Jak mam poda? melona?
>
> - dzi?kuj? i pozdrawiam

Mozesz pokroic w podluzne kawalki, kazdy owinac cienkim plastrem
prosciutto (szynki parmenskiej) zapiac wykalaczka i ulozyc na talerzu
na lisciu salaty. Albo pokroic w kostke, zmieszac z innymi owocami
pokrojonymi w podobnej wielkosci kostki, skropic wodka czy likierem,
posypac cukrem i podac na deser. Albo przeciac na pol, wydrazyc nasiona
i podac z lyzeczka jak jest.
MB


My?l?, ?e jeszcze nie by? dojrza?y.
Ja zostawiam na par? dni na parapecie taki melon, który w?a?nie kupi?em.
Kiedy ju? 'koncówki' melona, czyli miejsca, w których schodz? si? pr??ki
s? lekko mi?kkie i nabieraj? zapachu, to zabieram si? do jedzenia. Wtedy
jest naprawd? pyszny - delikanty aromat i pe?nia s?odko?ci wprawia mnie w
upojenie...

Pozdrawiam,

Nik




zalezy jaki to melon...

Trys
K.T. - starannie opakowana


Oczywiscie. W ten sposób traktuje melonki galia i candelupe. Te wlasnie
najbardziej lubie.

Nik


8
Data: 1 grudzień 2002, 12:22
Temat:

Re: melon

Autor: walkie

ann wrote:


- dzięki za odpowiedź, ale jak rozkroiłam owoc w środku był zielonkawy i
dziwny w smaku.
Nie odważyłam się podać na stół.


Zawsze przed kupnem obwachaj melona ;) mowie seryjnie, nauczylam sie
tego we Wloszech - dobry melon slicznie pachnie (wymagaj od niego
slodkiego zapachu, cos ala miod a cos ala zapach dojrzewajacych owocow
w sadzie). A druga sprawa to tak jak opukujesz arbuza tak opukaj melona
- jak wyda gluchy dzwiek znaczy ze jest dobry. I nie przejmuj sie
dziwnymi spojrzeniami ludzi jak zobacza ze wachasz melona. Ja kiedy sie
usmielam bo jak obwachiwalam w ktoryms z supermarketow to wszyscy sie na
mnie patrzyli nieco zdumieni a jak odeszlam to do melonow podeszla
grupka ludzi i dawaj - zaczeli wachac kazdy owoc. Ubaw przedni :)))

Pozdrawiam

Owocowa walkie!


9
Data: 1 grudzień 2002, 12:23
Temat:

Re: melon

Autor: Krysia Tho

On Sun, 01 Dec 2002 12:22:18 +0100, walkie
wrote:


ann wrote:


- dzi?ki za odpowied?, ale jak rozkroi?am owoc w ?rodku by? zielonkawy i
dziwny w smaku.
Nie odwa?y?am si? poda? na stó?.


Zawsze przed kupnem obwachaj melona ;) mowie seryjnie, nauczylam sie
tego we Wloszech - dobry melon slicznie pachnie (wymagaj od niego
slodkiego zapachu, cos ala miod a cos ala zapach dojrzewajacych owocow
w sadzie). A druga sprawa to tak jak opukujesz arbuza tak opukaj melona
- jak wyda gluchy dzwiek znaczy ze jest dobry. I nie przejmuj sie
dziwnymi spojrzeniami ludzi jak zobacza ze wachasz melona. Ja kiedy sie
usmielam bo jak obwachiwalam w ktoryms z supermarketow to wszyscy sie na
mnie patrzyli nieco zdumieni a jak odeszlam to do melonow podeszla
grupka ludzi i dawaj - zaczeli wachac kazdy owoc. Ubaw przedni :)))

Pozdrawiam

Owocowa walkie!




i wachaj tam, gdzie mu, za przeproszeniem, ogonek wyrasta - z
drugiego konca pachnie mniej intesywnie....a moze odwrotnie ;))
wystarczy, ze go obwachasz z obu koncow.... nigdy nie ugniatac (a
juz najgorzej jest ugniatac palcem avocado...)

Trys, co tez obstukuje cala dlonia (tak jakby praskala po
gebie...) arbuzy i melony.

P.S. Wyrywanie wlosow z glowy ananasom w warunkach europejskich
zdaje sredni egzamin (to a propos sprawdzania dojrzalosci
ropznych rozlin)
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------


http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!


-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

10
Data: 1 grudzień 2002, 20:12
Temat:

Re: melon

Autor: zefirka


Użytkownik "Krysia Thompson" napisał w
wiadomości

[ciach]


i wachaj tam, gdzie mu, za przeproszeniem, ogonek wyrasta - z
drugiego konca pachnie mniej intesywnie....a moze odwrotnie ;))
wystarczy, ze go obwachasz z obu koncow.... nigdy nie ugniatac (a
juz najgorzej jest ugniatac palcem avocado...)



A jesli nie ugniatanie..to czy jest jakis dobry sposob na sprawdzanie
dojrzalosci avocado?

pozdrawiam



11
Data: 1 grudzień 2002, 20:39
Temat:

Re: melon

Autor: Krysia Tho

On Sun, 01 Dec 2002 19:12:58 GMT, "zefirka"
wrote:



U¿ytkownik "Krysia Thompson" napisa³ w
wiadomo¶ci

[ciach]


i wachaj tam, gdzie mu, za przeproszeniem, ogonek wyrasta - z
drugiego konca pachnie mniej intesywnie....a moze odwrotnie ;))
wystarczy, ze go obwachasz z obu koncow.... nigdy nie ugniatac (a
juz najgorzej jest ugniatac palcem avocado...)



A jesli nie ugniatanie..to czy jest jakis dobry sposob na sprawdzanie
dojrzalosci avocado?

pozdrawiam




ugniatanie ale nie paluszkiem dziubac a wziac w dlon i CALA
dlonia lekko nacisnac, ajk sie lekko ugnie to dobre ;)

Trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------


http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!


-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

12
Data: 2 grudzień 2002, 12:29
Temat:

Re: melon

Autor: Krystyna C

Magdalena Bassett wrote:
(...)


Albo przeciac na pol, wydrazyc nasiona
i podac z lyzeczka jak jest.



A do środka nalać porto :-) Ale to jest ogromna porcja, mało kto
potrafi pokonac pół melona na raz.

Krycha


13
Data: 2 grudzień 2002, 13:28
Temat:

Re: melon

Autor: Krysia Tho

On Mon, 02 Dec 2002 12:29:32 +0100, Krystyna Chiger
wrote:


Magdalena Bassett wrote:
(...)


Albo przeciac na pol, wydrazyc nasiona
i podac z lyzeczka jak jest.



A do ?rodka nala? porto :-) Ale to jest ogromna porcja, ma?o kto
potrafi pokonac pó? melona na raz.

Krycha




ja potrafie pol arbuza. bez porto. ;))

Trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------


http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!


-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

14
Data: 2 grudzień 2002, 13:53
Temat:

Re: melon

Autor: margola &


Uzytkownik "Krysia Thompson" napisal w



ja potrafie pol arbuza. bez porto. ;))




Ja potrafie calego. O ile jestem w ciazy ;)

Margola



15
Data: 2 grudzień 2002, 14:35
Temat:

Re: melon

Autor: Krystyna C

Krysia Thompson wrote:


>> Albo przeciac na pol, wydrazyc nasiona
>> i podac z lyzeczka jak jest.
>A do srodka nalac porto :-) Ale to jest ogromna porcja, malo kto
>potrafi pokonac pól melona na raz.
ja potrafie pol arbuza. bez porto. ;))



Podziwiam :-) Ja te pol melona z porto pozarlam, bo dobre bylo,
ale potem juz nie moglam reszty potraw (pewnie tez dobrych).

Krycha




16
Data: 2 grudzień 2002, 16:58
Temat:

Re: melon

Autor: Krysia Tho

On Mon, 2 Dec 2002 13:53:09 +0100, "margola & zielarz"
wrote:



Uzytkownik "Krysia Thompson" napisal w



ja potrafie pol arbuza. bez porto. ;))




Ja potrafie calego. O ile jestem w ciazy ;)

Margola


to tyle, co ja - bez ciazy, heheheheh

Trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------


http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!


-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----


Tematy powiązane z melon:



Copyright 2007-2008 © otopr.pl Informacje Prasowe
Projekt i wykonanie: E2


web stats stat24