otopr.pl Grupy dyskusyjne Re: Pieczarki do pizzy

Re: Pieczarki do pizzy

1
Data: 1 lut 2003, 17:02
Temat:

Re: Pieczarki do pizzy

Autor: Wkn


Użytkownik "Popi" napisał w wiadomości
news:b1gqg0$ikk$1@news.tpi.pl...


Mam mały problem. Jutro mam robić pizze i zawsze robiłem pieczarki w ten
sposób ze kriłem je na bardzo drobne plastry i dusiłem ale po pierwsze


wtedy


na pizzy nie wygladały zbyt apatycznie oraz jak wiadomo zmniejszały swoja
objetosc przez co było ich nie zaduzo. A jak nie poddusilem to w trakcie
piczenia w piekarniku puszczały wode i z ciasta wychodził zakalec.



jak chce duzo pieczarek na pizzy, to nie ma bata, smaze je najpierw na
patelni, potem laduje na pizze.
Jak sluza tylko jako smakowy dodatek, to kroje jedna duza pieczare na
cieniutkie plastry i ukladam na samym wierzchu, w bardzo wysokiej
temperaturze nie zamorduje ciasta :)

wkn



2
Data: 1 lut 2003, 21:26
Temat:

Re: Pieczarki do pizzy

Autor: Jola L-L <


Użytkownik "Popi" napisał w wiadomości
news:b1gqg0$ikk$1@news.tpi.pl...


Witam !!

Mam mały problem. Jutro mam robić pizze i zawsze robiłem pieczarki w ten


...ciach


dziekuje

Popi



nigdy nie dus pieczarek w plasterkach, bo wychodzi sieczka okropna, fuj.
Pieczarki jak malutenkie- to w calosci wieksze na 4,6 lub8 kawalkow,
konkretne ma byc jak ugryziesz.. Na mocno rozgrzany olej wrzuc pol kilo i
smaz na duzym ogniu .Przy malym ogniu bedzie duszenie i duzo plynu.Kilka
minut wystarczy .Nastepnie dodaj ociupinke masla, chwile poczekaj az sie
roztopi i przemieszaj aby smak masla zlapaly wszystkie pieczarki. Zdejmij z
ognia i wtedy dopiero posol i popieprz. Maja byc jasne ,lekko jedrne a nie
sflaczale . Cztery kilo na duza blache to przesada. Ja robie z 3 cebul i pol
kilograma pieczarek na duza blache . jak robisz bez cebuli- to wiecej jak
kilogram nie trzeba, tak mysle. Jesli chcesz wiecej jak pol kilo obsmazac
w/g tej metody to musisz zrobic nowe okrazenie zaczynajac wszystko od
poczatku.


jak chcesz o cos jeszcze zapytac, to wal smialo Jola L-L





3
Data: 2 lut 2003, 08:10
Temat:

Re: Pieczarki do pizzy

Autor: Jola L-L <


Użytkownik "Popi" napisał w wiadomości
news:b1hc62$riv$1@news.tpi.pl...
. Aha - czemu nie mozna tego od razu na masle przysmazyc tylko


najpierw na oleju - myslisz ze maslo sie spali ??
serdecznie pozdrawiam
Popi




maslo sie spali, bo te kilka minut trzeba smazyc na maksymalnym ogniu aby


odparowywac szybko plyn
I nie dawaj duzo tego oleju, bo jak wszystko zsumujesz,to zeby Ci w efekcie
koncowym nie plywalo:)), maslo nie zdzierzy


Jola L-L





4
Data: 2 lut 2003, 11:22
Temat:

Re: Pieczarki do pizzy

Autor: Wkn


Użytkownik "Jola L-L" napisał w wiadomości
news:b1igjj$s3v$1@news.tpi.pl...






maslo sie spali, bo te kilka minut trzeba smazyc na maksymalnym ogniu aby
odparowywac szybko plyn
I nie dawaj duzo tego oleju, bo jak wszystko zsumujesz,to zeby Ci w


efekcie


koncowym nie plywalo:)), maslo nie zdzierzy
Jola L-L




ja bym tez nie dawala czegos takiego co sie planta nazywa, bo jak takie
pieczarki wystygna to widac oblesne biale grudki, pfuj :(

wkn



5
Data: 2 lut 2003, 13:51
Temat:

Re: Pieczarki do pizzy

Autor: ania


Użytkownik "Popi" napisał w wiadomości
news:b1gqg0$ikk$1@news.tpi.pl...


Witam !!

Mam mały problem. Jutro mam robić pizze i zawsze robiłem pieczarki w


ten


sposób ze kriłem je na bardzo drobne plastry i dusiłem ale po


pierwsze wtedy


na pizzy nie wygladały zbyt apatycznie oraz jak wiadomo zmniejszały


swoja


objetosc przez co było ich nie zaduzo. A jak nie poddusilem to w


trakcie


piczenia w piekarniku puszczały wode i z ciasta wychodził zakalec.


Tym razem


mam 4 kilo i prosiłbym o porade w jaki sposob bawicie sie pieczarkami
uzywajac je do pizzy. Moze ktos robi inczej ??

dziekuje

Popi




Ja robię tak: podsmażam cebulkę (niewiele i w dodatku drobno
posiekaną)potem wrzucam pieczarki pokrojone w takie troszkę grubsze
plasterki i smażę do momentu aż płyn wyparuje (duszenie to zdaje się
jest pod przykryciem), nigdy nie są rozpaćkane a poza tym nie ma to
większego znaczenia bo i tak nie bardzo je widać (leżą na serze ale pod
paroma innym składnikami).

Pozdrawiam
Ania


--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

6
Data: 2 lut 2003, 15:03
Temat:

Re: Pieczarki do pizzy

Autor: waldemar z

Popi wrote:


Witam !!

Mam mały problem. Jutro mam robić pizze i zawsze robiłem pieczarki w ten
sposób ze kriłem je na bardzo drobne plastry i dusiłem ale po pierwsze
wtedy na pizzy nie wygladały zbyt apatycznie oraz jak wiadomo zmniejszały
swoja objetosc przez co było ich nie zaduzo. A jak nie poddusilem to w
trakcie piczenia w piekarniku puszczały wode i z ciasta wychodził zakalec.
Tym razem mam 4 kilo i prosiłbym o porade w jaki sposob bawicie sie
pieczarkami uzywajac je do pizzy. Moze ktos robi inczej ??



kroję na kawałki i kładę na pizzę. Po pieczarkę je jeszcze dusić?
Jak chcesz koniecznie, to możesz podmażyć na porządnym ogniu w oleju z
dodatkiem (niekoniecznie) masła lub, jak ja robię, w sklarowanym maśle. Ale
to nigdy do pizzy. Na pizzę kłade wyłącznie surowe.

Waldek

7
Data: 2 lut 2003, 16:49
Temat:

Pieczarki do pizzy

Autor: Popi

Witam !!

Mam mały problem. Jutro mam robić pizze i zawsze robiłem pieczarki w ten
sposób ze kriłem je na bardzo drobne plastry i dusiłem ale po pierwsze wtedy
na pizzy nie wygladały zbyt apatycznie oraz jak wiadomo zmniejszały swoja
objetosc przez co było ich nie zaduzo. A jak nie poddusilem to w trakcie
piczenia w piekarniku puszczały wode i z ciasta wychodził zakalec. Tym razem
mam 4 kilo i prosiłbym o porade w jaki sposob bawicie sie pieczarkami
uzywajac je do pizzy. Moze ktos robi inczej ??

dziekuje

Popi



8
Data: 2 lut 2003, 21:52
Temat:

Re: Pieczarki do pizzy

Autor: Popi


Użytkownik Jola L-L w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b1hb37$gr9$1@news.tpi.pl...



Użytkownik "Popi" napisał w wiadomości
news:b1gqg0$ikk$1@news.tpi.pl...
> Witam !!
>
> Mam mały problem. Jutro mam robić pizze i zawsze robiłem pieczarki w ten
...ciach
> dziekuje
>
> Popi

nigdy nie dus pieczarek w plasterkach, bo wychodzi sieczka okropna, fuj.
Pieczarki jak malutenkie- to w calosci wieksze na 4,6 lub8 kawalkow,
konkretne ma byc jak ugryziesz.. Na mocno rozgrzany olej wrzuc pol kilo i
smaz na duzym ogniu .Przy malym ogniu bedzie duszenie i duzo plynu.Kilka
minut wystarczy .Nastepnie dodaj ociupinke masla, chwile poczekaj az sie
roztopi i przemieszaj aby smak masla zlapaly wszystkie pieczarki. Zdejmij


z


ognia i wtedy dopiero posol i popieprz. Maja byc jasne ,lekko jedrne a nie
sflaczale . Cztery kilo na duza blache to przesada. Ja robie z 3 cebul i


pol


kilograma pieczarek na duza blache . jak robisz bez cebuli- to wiecej jak
kilogram nie trzeba, tak mysle. Jesli chcesz wiecej jak pol kilo obsmazac
w/g tej metody to musisz zrobic nowe okrazenie zaczynajac wszystko od
poczatku.

jak chcesz o cos jeszcze zapytac, to wal smialo Jola L-L



przeokrutne dzięki za rade - spróbuje jak piszesz - a te 4 kilo po to bo dla
12 osoób bedzie wyzerka :-). Zawsze mi taka ciapka wychodziła i musiałem
kłaść na pieczarkach rozne rzeczy celem uzyskania kamuflazu. A teraz mam
pomysl taki zeby zrobic tak jak radzisz ale na sama gore poloze 8-10 wiorek
z pieczarek tak jak radzi [Wkn] celem uzyskania wygladu i zobaczymy co
wyjdzie. Aha - czemu nie mozna tego od razu na masle przysmazyc tylko
najpierw na oleju - myslisz ze maslo sie spali ??

serdecznie pozdrawiam
Popi



9
Data: 3 lut 2003, 11:58
Temat:

Re: Pieczarki do pizzy

Autor: anya


Użytkownik Popi w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b1gqg0$ikk$1@news.tpi.pl...


Witam !!

Mam mały problem. Jutro mam robić pizze i zawsze robiłem pieczarki w ten
sposób ze kriłem je na bardzo drobne plastry i dusiłem ale po pierwsze


wtedy


na pizzy nie wygladały zbyt apatycznie oraz jak wiadomo zmniejszały swoja
objetosc przez co było ich nie zaduzo. A jak nie poddusilem to w trakcie
piczenia w piekarniku puszczały wode i z ciasta wychodził zakalec. Tym


razem


mam 4 kilo i prosiłbym o porade w jaki sposob bawicie sie pieczarkami
uzywajac je do pizzy. Moze ktos robi inczej ??




nie wolno solic pieczarek na pizzy przed pieczeniem

anya



10
Data: 3 lut 2003, 13:35
Temat:

Re: Pieczarki do pizzy

Autor: ZarJan

W artykule news:b1gqg0$ikk$1@news.tpi.pl,
niejaki Popi z adresu napisał:


Witam !!

Mam mały problem. Jutro mam robić pizze i zawsze robiłem pieczarki w
ten sposób ze kriłem je na bardzo drobne plastry i dusiłem ale po
pierwsze wtedy na pizzy nie wygladały zbyt apatycznie oraz jak
wiadomo zmniejszały swoja objetosc przez co było ich nie zaduzo. A
jak nie poddusilem to w trakcie piczenia w piekarniku puszczały wode
i z ciasta wychodził zakalec. Tym razem mam 4 kilo i prosiłbym o
porade w jaki sposob bawicie sie pieczarkami uzywajac je do pizzy.
Moze ktos robi inczej ??



Moje dzieci praktykują coś takiego :
1. zawsze pieczarki surowe
2. ścierane na tarce na duże wióry

Smacznego.
--
Pozdrawiam,
Zarjan



Tematy powiązane z Re: Pieczarki do pizzy:



Copyright 2007-2008 © otopr.pl Informacje Prasowe
Projekt i wykonanie: E2


web stats stat24