otopr.pl Grupy dyskusyjne POMOCY - jak zagęścić krem

POMOCY - jak zagęścić krem

1
Data: 7 czerwiec 2002, 19:31
Temat:

POMOCY - jak zagęścić krem

Autor: Bandzieras

Krem zrobiłem. Wg przepisu. Masło, budyń, czekolada... Trzeba nim przełożyć
ciasto, ale widzę, że jest zbyt rzadki. Wiecie, jak go zagęścić?

I przy okazji? Czy aby nasączyć biszkopt aromatem do ciast trzeba go (aromat
nie biszkopt :)) najpierw czymś rozcieńczyć?



2
Data: 7 czerwiec 2002, 19:32
Temat:

Re: POMOCY - jak zagęścić krem

Autor: Bożena


I przy okazji? Czy aby nasączyć biszkopt aromatem do ciast trzeba go


(aromat


nie biszkopt :)) najpierw czymś rozcieńczyć?



Wydaje mi sie, ze ten aromat to przed pieczeniem sie dodaje do
ciasta...

Bozenka z Wilna ;o)
Warszawa - Wilno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.host.sk
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



3
Data: 7 czerwiec 2002, 19:49
Temat:

Re: POMOCY - jak zagęścić?= krem

Autor: Gosia Zale

Bandzieras napisał(a):



Krem zrobiłem. Wg przepisu. Masło, budyń, czekolada... Trzeba nim przełożyć
ciasto, ale widzę, że jest zbyt rzadki. Wiecie, jak go zagęścić?


Można dodać nieco rozpuszczonej w małej ilości gorącej wody żelatyny.


I przy okazji? Czy aby nasączyć biszkopt aromatem do ciast trzeba go (aromat
nie biszkopt :)) najpierw czymś rozcieńczyć?



Aromatem? A nie lepiej rozcieńczonym alkoholem?
--
Gosia
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl

4
Data: 7 czerwiec 2002, 20:17
Temat:

Re: POMOCY - jak zagęścić krem?

Autor: basia@in.c

Bandzieras wrote:


Krem zrobiłem. Wg przepisu. Masło, budyń, czekolada... Trzeba nim
przełożyć
ciasto, ale widzę, że jest zbyt rzadki. Wiecie, jak go zagęścić?



Nigdy nie robilam z budyniem - wiec nie wiem, ale moze dodasz jeszcze
zagotowanej maki kartoflanej z woda?
Robi sie tak, jak budyn.



I przy okazji? Czy aby nasączyć biszkopt aromatem do ciast trzeba go
(aromat
nie biszkopt :)) najpierw czymś rozcieńczyć?



Tak. Do goracej wody dodajesz aromat i ta mieszanina nasaczasz przekrojony
na plastry biszkopt. Nie zaluj wilgoci, bo tort wtedy jest zawsze lzejszy do
jedzenia.
barbara




--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia


5
Data: 7 czerwiec 2002, 20:24
Temat:

Re: POMOCY - jak zagê¶ciæ krem

Autor: Krysia Tho

On Fri, 7 Jun 2002 19:32:00 +0200, "Bo¿ena"
wrote:


I przy okazji? Czy aby nas±czyæ biszkopt aromatem do ciast trzeba go


(aromat


nie biszkopt :)) najpierw czym¶ rozcieñczyæ?



Wydaje mi sie, ze ten aromat to przed pieczeniem sie dodaje do
ciasta...

Bozenka z Wilna ;o)
Warszawa - Wilno



niekoniecznie chyba - jak ma byc nasaczone, to zawsze weselej jak
ten nasoncz (ort. internetowa...) jest aromatyczny, pachnacy,
smaczny, alkoholizowany...sztuczny aromat, jakbys chlusnal w
ciasto to jakas okropnosc gastrologiczna masz jak w banku. moze
nie nasaczaj sztucznym a czyms bardziej zblizonym do natury...np
alkoholem ;))

Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------


http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!


-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

6
Data: 7 czerwiec 2002, 23:08
Temat:

Re: POMOCY - jak zagescic krem

Autor: basia@in.c

Krysia Thompson wrote:


On Fri, 7 Jun 2002 19:32:00 +0200, "Bo?ena"
wrote:


I przy okazji? Czy aby nas±czya biszkopt aromatem do ciast trzeba
go (aromat nie biszkopt :)) najpierw czym¶ rozcienczya?



Wydaje mi sie, ze ten aromat to przed pieczeniem sie dodaje do
ciasta...



niekoniecznie chyba - jak ma byc nasaczone, to zawsze weselej jak
ten nasoncz (ort. internetowa...) jest aromatyczny, pachnacy,
smaczny, alkoholizowany...sztuczny aromat, jakbys chlusnal w
ciasto to jakas okropnosc gastrologiczna masz jak w banku. moze
nie nasaczaj sztucznym a czyms bardziej zblizonym do natury...np
alkoholem ;))



Krysiu, a co wtedy, kiedy nie ma sie w domu aromatycznego alkoholu?
Znakomicie nadaje sie do nasaczania nasz polski olejek rumowy.
Stosowalam - naprawde pasuje [nie mowiac o tym, ze torty na ogol jadaja tez
dzieci].
barbara




--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia


7
Data: 7 czerwiec 2002, 23:32
Temat:

Re: POMOCY - jak zagescic krem

Autor: Krysia Tho




niekoniecznie chyba - jak ma byc nasaczone, to zawsze weselej jak
ten nasoncz (ort. internetowa...) jest aromatyczny, pachnacy,
smaczny, alkoholizowany...sztuczny aromat, jakbys chlusnal w
ciasto to jakas okropnosc gastrologiczna masz jak w banku. moze
nie nasaczaj sztucznym a czyms bardziej zblizonym do natury...np
alkoholem ;))



Krysiu, a co wtedy, kiedy nie ma sie w domu aromatycznego alkoholu?
Znakomicie nadaje sie do nasaczania nasz polski olejek rumowy.
Stosowalam - naprawde pasuje [nie mowiac o tym, ze torty na ogol jadaja tez
dzieci].
barbara




ja tylko tak, zeby mnie o kompletne zaslupie nie oskarzac ;))

moja Mama nasaczala:
herbata ze spirytusem
kawa
sokiem z kartonikanawet,
albo luzna galaretka

nie mowiac juz o takim na ten przyklad , ciastkiem ponczowym,
gdzie glowna role gra syrop woda+cukier+aromat (u nas sie zwie
ponczowe "Rum baba" bo faktycznie jest jakims aromatem rumowym
polane, bo nie wierze , ze prawdziwym rumem)

mozna likierami roznymi nasaczac (a la tiramisu i temu podobne),
w wersji doroslej (jak bylam mala, krecilam nosem na aromat
rumowy...)

Krysia, z chetka na Rum Babe
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------


http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!


-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----


Tematy powiązane z POMOCY - jak zagęścić krem:



Copyright 2007-2008 © otopr.pl Informacje Prasowe
Projekt i wykonanie: E2


web stats stat24