otopr.pl Grupy dyskusyjne Problem z ładowaniem

Problem z ładowaniem

1
Data: 6 wrzesień 2004, 13:29
Temat:

Problem z ładowaniem

Autor: Skub.Ania

Mam problem z pradem w fordzie escorcie 1,3 94r.
Po nocy brakuje mu pradu do rozkrecenia rozrusznika.
Zmierzylem pobor pradu "w spoczynku" i wynosi on 0,7A.
Podlaczony jest tylko immobilizer (brak centralzamka).
Czy to normalny pobor czy zbyt duzy? Moze to jest powdem
rozladowywania akumulatora...
A moze aku jest juz zuzyty (bosch ok 5 letni)?
Prosze o pomoc bo juz dobija mnie odpalanie z pychu:( lub na
kable.

--
Pozdrawiam

Andrzej Sitarski



2
Data: 6 wrzesień 2004, 15:31
Temat:

Re: Problem z ładowaniem

Autor: LifeGuard

Skub.Ania wrote:


Mam problem z pradem w fordzie escorcie 1,3 94r.
Po nocy brakuje mu pradu do rozkrecenia rozrusznika.
Zmierzylem pobor pradu "w spoczynku" i wynosi on 0,7A.
Podlaczony jest tylko immobilizer (brak centralzamka).
Czy to normalny pobor czy zbyt duzy? Moze to jest powdem
rozladowywania akumulatora...
A moze aku jest juz zuzyty (bosch ok 5 letni)?
Prosze o pomoc bo juz dobija mnie odpalanie z pychu:( lub na
kable.



Odpal samochod (jak kolwiek) wez multimetr i zbadaj jakie jest napiecie
ładowania powinno byc w najgorszym przypadku ok 14V przy 3000 obr/min.



3
Data: 6 wrzesień 2004, 15:40
Temat:

Re: Problem z ładowaniem?

Autor: Garland

Skub.Ania wrote:


Mam problem z pradem w fordzie escorcie 1,3 94r.
Po nocy brakuje mu pradu do rozkrecenia rozrusznika.
Zmierzylem pobor pradu "w spoczynku" i wynosi on 0,7A.




To dużo za dużo
http://www.akumulatory.auto.pl/cgi-bin/forum/post/23.shtml

http://www.akumulatory.auto.pl/cgi-bin/forum/post/50.shtml


Podlaczony jest tylko immobilizer (brak centralzamka).
Czy to normalny pobor czy zbyt duzy? Moze to jest powdem
rozladowywania akumulatora...
A moze aku jest juz zuzyty (bosch ok 5 letni)?



Może się już kończyć - ale pewnie wszystko po trochu


--
Pozdrawiam,
Grzegorz (Kraków)
Polonez<>+ GSI LPG


4
Data: 6 wrzesień 2004, 16:00
Temat:

Re: Problem z ładowaniem?

Autor: Roland Zer

Skub.Ania napisał(a):


Mam problem z pradem w fordzie escorcie 1,3 94r.
Po nocy brakuje mu pradu do rozkrecenia rozrusznika.
Zmierzylem pobor pradu "w spoczynku" i wynosi on 0,7A.
Podlaczony jest tylko immobilizer (brak centralzamka).
Czy to normalny pobor czy zbyt duzy? Moze to jest powdem
rozladowywania akumulatora...
A moze aku jest juz zuzyty (bosch ok 5 letni)?
Prosze o pomoc bo juz dobija mnie odpalanie z pychu:( lub na
kable.



Po prostu podladuj aku - moze pomoze, jesli styl jazdy nie pozwala
doladowac w pelni w czasei jazdy... Ja tak kiedys mialem.

0.7 A to omho duzy pobor... Moze gdzies uplywa.

--
Roland
r o l a n d z (at) poczta fm


Tematy powiązane z Problem z ładowaniem:



Copyright 2007-2008 © otopr.pl Informacje Prasowe
Projekt i wykonanie: E2


web stats stat24