otopr.pl Grupy dyskusyjne przetwory z warzyw

przetwory z warzyw

1
Data: 25 czerwiec 2001, 13:50
Temat:

przetwory z warzyw

Autor: SPAMdaubal

znowu pytanie do doświadczonych kuchniowiczów:

jak "zasłoikować" takie rzeczy jak dyniowate (dynię, kabaczka,
cukinię)? chodzi mi o jak najmniej inwazyjną i wyjaławiającą metodę.
nie muszą być dekoracyjne. kisić, w soli? nie chcę w occie konserwować.
może wekować podgotowane?



--
wojmat
http://puszKKKa.vege.pl
baza wegetariańskich przepisów dla każdego

2
Data: 25 czerwiec 2001, 14:34
Temat:

Re: przetwory z warzyw

Autor: Krystyna C

==wojmat== wrote:


jak "zasłoikować" takie rzeczy jak dyniowate (dynię, kabaczka,
cukinię)? chodzi mi o jak najmniej inwazyjną i wyjaławiającą metodę.
nie muszą być dekoracyjne. kisić, w soli? nie chcę w occie konserwować.
może wekować podgotowane?



Kabaczek jest doskonały kiszony - przepis taki, jak na ogórki.
Kabaczka, cukinie i patisona robiłam też zwyczajnie w słoikach
z papryką i pomidorami, pasteryzowane. Podgotowywalam tylko
paprykę, reszcie wystarcza pasteryzacja. Dynię robiłam tylko
w marynacie, a i to jakoś za nia nie przepadam :-( Dyniowate
bardzo dobrze przchowują sie też całe, surowe w "prawdziwej"
piwnicy.

Krycha



Tematy powiązane z przetwory z warzyw:



Copyright 2007-2008 © otopr.pl Informacje Prasowe
Projekt i wykonanie: E2


web stats stat24