otopr.pl Grupy dyskusyjne schab w ciescie

schab w ciescie

1
Data: 20 lut 2001, 13:21
Temat:

schab w ciescie

Autor: Ela

Hej!
Moja siostra ma problem ze schabem w ciescie. Oto krotki przepis i skutek.
Schab natarla sola i wlozyla na noc do lodowki potem surowy zawinela w
ciasto francuskie i zapiekla. Niestety mieso bylo troche twardawe. Z jakiego
powodu? Czy dlatego, ze tak dlugo "stalo w soli"? Mysle, ze nie...a moze
powinna sie najpierw upiec troche samo mieso a potem zawinac w ciasto?
dzieki za popdowiedzi
Ela



2
Data: 20 lut 2001, 14:13
Temat:

RE: schab w ciescie

Autor: info@rzecz

From: Ela



Hej!
Moja siostra ma problem ze schabem w ciescie. Oto krotki
przepis i skutek.
Schab natarla sola i wlozyla na noc do lodowki potem surowy
zawinela w
ciasto francuskie i zapiekla. Niestety mieso bylo troche
twardawe. Z jakiego
powodu? Czy dlatego, ze tak dlugo "stalo w soli"? Mysle, ze
nie...a moze
powinna sie najpierw upiec troche samo mieso a potem
zawinac w ciasto?
dzieki za popdowiedzi
Ela



Ostatnio czytałam gdzieś (tylko gdzie? GDZIE???) przepis na
pieczeń w cieście francuskim i mętnie sobie przypominam, że
najpierw mięcho należało podpiec, a później dopiero zawinąć i
piec do zrumienienia ciasta.

A tak przy okazji, moglibyście podrzucić jakiś ekstraordynary
przpis na ciasto francuskie na słodko, bo mi się chłopak rzuca
jak ryba wyjęta z wody, dał mi jakiś przepis, ale po francusku
i nie chciał przetłumaczyć uparcie twierdząc, że ja mówię w
tym języku, co w rzeczywistości nie ma miejsca? Myślę, że po
prostu nie znał nazw składników ani po polsku, ani po francusku
i stąd jego ośli upór.....

Help! (kurcze, jak to by było po żabojadzku? ;-))

--
Maya
"When God made man, she was only testing"

--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia


3
Data: 20 lut 2001, 14:34
Temat:

Re: schab w ciescie

Autor: maua piego

a moze on chce zupelnie czego innego?:))))

--
pozdry Monika



4
Data: 21 lut 2001, 02:11
Temat:

Re: schab w ciescie

Autor: Ania Derej


"Klient - rzeczoznawcyap - info" wrote



A tak przy okazji, moglibyście podrzucić jakiś ekstraordynary
przpis na ciasto francuskie na słodko, bo mi się chłopak rzuca
jak ryba wyjęta z wody, dał mi jakiś przepis, ale po francusku
i nie chciał przetłumaczyć uparcie twierdząc, że ja mówię w
tym języku, co w rzeczywistości nie ma miejsca? Myślę, że po
prostu nie znał nazw składników ani po polsku, ani po francusku
i stąd jego ośli upór.....



Wyslij ten przepis to Ci go przetlumacze...


Help! (kurcze, jak to by było po żabojadzku? ;-))



Aidez moi !!! (po francusku)



--
Maya
"When God made man, she was only testing"

--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia





5
Data: 22 lut 2001, 00:59
Temat:

Re: schab w ciescie

Autor: lechu.SPAM

"Ela" wrote:


Hej!
Moja siostra ma problem ze schabem w ciescie. Oto krotki przepis i skutek.
Schab natarla sola i wlozyla na noc do lodowki potem surowy zawinela w
ciasto francuskie i zapiekla. Niestety mieso bylo troche twardawe. Z jakiego
powodu? Czy dlatego, ze tak dlugo "stalo w soli"? Mysle, ze nie...a moze
powinna sie najpierw upiec troche samo mieso a potem zawinac w ciasto?
dzieki za popdowiedzi



Zaraz, zaraz. Po pierwsze to ile piekla ten chab, bo od tego wszystko
zalezy.

Ja uwielbiam robic poledwice w ciescie (ostatnio zrobilem taka w ksztalcie
myszy ale to inna sprawa) ale nie ciescie francuske a po prostu w kruchym
ciescie.

No i ja taka poledwice pieke przez 45 minnut - to tak akurat aby sie ciasto
upieklo a poledwica jest takim miesem, ze sie spokojnie w takim czasie
upiecze. Z reszta poledwice to mozna nawet na surowo...

Schab jednak piecze sie bardzo dlugo wiec przed zawinieciem w ciasto
bezwzglednie trzeba go wczesniej upiec. Schab to nawet nalezalo by w
calosci upiec (no prawie) i dopiero potem w ciasto zawinac i piec jeszcze
przez 45 minut. Schabowi nie zaszkodzi nawet nieco dluzsze pieczenie.

Ale z racji, ze w ciescie mieso powinno byc soczyste nalezalo by upiec ten
chab w folii zeby nie wyschlo. No i koniecznie dobrze obsmazyc z kazdej
strony (bardzo dokladnie) przed pieczeniem.

Pozdrawiam.


Lechu

--


_ _


| | ___ ___| |__ _ _ Leszek(Lechu) Marmon
| | / _ \/ __| '_ \| | | | lechu@SPAM.PRECZ.ii.uj.edu.pl
| |__| __/ (__| | | | |_| | http://www.ii.uj.edu.pl/~lechu
|_____\___|\___|_| |_|\__,_| ICQ UIN: 59825820


Tematy powiązane z schab w ciescie:



Copyright 2007-2008 © otopr.pl Informacje Prasowe
Projekt i wykonanie: E2


web stats stat24