otopr.pl Grupy dyskusyjne w czym panierujecie rybę ?

w czym panierujecie rybę ?

1
Data: 23 sierpień 2002, 15:01
Temat:

w czym panierujecie rybę ?

Autor: przyklejka

Witam
Zawsze jak zmażę rybę obtaczam ją najpierw w
jajku potem w bułce tartej, lub w samej mące( np. płotki)
i na gorący olej.
Będąc na wczasach w Górach Sowich, zasmakował mi pstrąg
(złowiony przeze mnie, tam jest takie łowisko rybne gdzie same ryby
biorą ) przyrządzony przez kucharza w jakiś inny sposób, którego nie
znałam.
W smaku było super, panierka miała wygląd zielonkawy a na wirzchu
siemie lniane ( chyba).
Mam pytanie jak Wy grupowicze przyrządzacie rybkę do smażenia ?

Kasia



2
Data: 23 sierpień 2002, 15:07
Temat:

Re: w czym panierujecie rybę ??

Autor: Monisiatko


Witam
Zawsze jak zmażę rybę obtaczam ją najpierw w
jajku potem w bułce tartej, lub w samej mące( np. płotki)
i na gorący olej.
Będąc na wczasach w Górach Sowich, zasmakował mi pstrąg
(złowiony przeze mnie, tam jest takie łowisko rybne gdzie same ryby
biorą ) przyrządzony przez kucharza w jakiś inny sposób, którego nie
znałam.
W smaku było super, panierka miała wygląd zielonkawy a na wirzchu
siemie lniane ( chyba).
Mam pytanie jak Wy grupowicze przyrządzacie rybkę do smażenia ?

Kasia


Ja nigdy nie panieruje. przyprawiam, odtsawiam, aby sie "przegryzla" i potem
pieke lub smaze.

Monika
--
============= P o l N E W S ==============


archiwum i przeszukiwanie newsów


http://www.polnews.pl




3
Data: 23 sierpień 2002, 15:17
Temat:

Re: w czym panierujecie rybę ?

Autor: Krzysztof


zasmakował mi pstrąg
(złowiony przeze mnie, tam jest takie łowisko rybne gdzie same ryby
biorą )



nie pochlebiaj sobie tym "wlasnorecznym lowieniem ryb" :-)
zasadz sie kiedys na pstraga "na prawde", a zobaczysz co to znaczy "zlowiony
przeze mnie" :-)

wiekowy wedkarz :-)



4
Data: 23 sierpień 2002, 22:45
Temat:

Re: w czym panierujecie rybę ?

Autor: Dario

Proponuje panierowac w maku, nasionac slonecznika, zmielonych orzechach w
jajku z ziolami...
Dario
"przyklejka" schreef in bericht
news:ak5bqc$qs5$1@news2.tpi.pl...


Witam
Zawsze jak zmażę rybę obtaczam ją najpierw w
jajku potem w bułce tartej, lub w samej mące( np. płotki)
i na gorący olej.
Będąc na wczasach w Górach Sowich, zasmakował mi pstrąg
(złowiony przeze mnie, tam jest takie łowisko rybne gdzie same ryby
biorą ) przyrządzony przez kucharza w jakiś inny sposób, którego nie
znałam.
W smaku było super, panierka miała wygląd zielonkawy a na wirzchu
siemie lniane ( chyba).
Mam pytanie jak Wy grupowicze przyrządzacie rybkę do smażenia ?

Kasia






5
Data: 23 sierpień 2002, 22:57
Temat:

Odp: w czym panierujecie rybę ?

Autor: KaskA

do tego ziarna sezamu pasuja?

kaska



6
Data: 24 sierpień 2002, 00:00
Temat:

Re: w czym panierujecie rybę ?

Autor: Dario

pewnie ze tak. Efekt zalezy od podanego sosu i stopnia smazenia. Kazde
orzechy z dostosowanym sosem sa dobre
Dario
"KaskA" schreef in bericht
news:ak6827$bg6$1@szmaragd.futuro.pl...


do tego ziarna sezamu pasuja?

kaska







Tematy powiązane z w czym panierujecie rybę ?:



Copyright 2007-2008 © otopr.pl Informacje Prasowe
Projekt i wykonanie: E2


web stats stat24