otopr.pl Grupy dyskusyjne zalewa octowa do ryb smazonych

zalewa octowa do ryb smazonych

1
Data: 20 grudzień 1999, 00:21
Temat:

zalewa octowa do ryb smazonych

Autor: karioka@kk

jak w temacie - poszukuje...:)

2
Data: 21 grudzień 1999, 18:50
Temat:

Re: zalewa octowa do ryb smazonych

Autor: tea

Ja mam taka sprawdzona, przepis pochodzi z "Twojego Stylu", jesli lubisz
takie troche "zlamane" smaki, to powinna Ci smakowac.
Zalewa na 1 kg sledzi (przedtem trzeba je obtoczyc w ciescie i usmazyc)
szklanka wody
1/2 szklanki octu spirytusowego lub 1 szklanka octu winnego (z tym drugim
jest lepsze)
1-3 lyzki miodu
3 srednie cebule
1/2 szklanki bialego wytrawnego wina
ziele angielskie, sól i pieprz, lisc laurowy
Wode, ocet, wino, ziele angielskie, listek laurowy, pieprz i sól zagotowac.
Dodac pokrojona w krazki cebule i gotowac jeszcze ok. 2 min. (nie
przykrywajac). Dodac miód. Jeszcze gorace usmazone sledzie zalac wrzaca
zalewa. Po wystygnieciu wstawic do lodówki. Do jedzenia nadaja sie juz po 24
godzinach, ale lepiej dac im jeszcze dzien na "naciagniecie".
Milych wrazen kulinarnych
Herbatka
Karioka wrote in message <385d6858.2552050@195.164.164.12>...


jak w temacie - poszukuje...:)






Tematy powiązane z zalewa octowa do ryb smazonych:



Copyright 2007-2008 © otopr.pl Informacje Prasowe
Projekt i wykonanie: E2


web stats stat24